top of page
  • admin

"Отвъд реалността и утопията"

Излезе от печат новата книга от Гавраил Панчев

В началото на декември излезе от печат новата книга на Гавраил Панчев “Отвъд реалността и утопията”. Авторът на Биографията на Алеко е събрал в сборник свои подбрани статии, публикувани в реномирани печатни и интернет издания.


Жанрът на сборника трудно би могъл да се дефинира само като публицистичен, тъй като текстовете в него предлагат също така философски и лингвистичен поглед върху теми като език, образование, революция, идеологии, метафизика.

Тема на сборника са опозиции като просвещенски идеал – диплома, истина – интерпретация, външен – вътрешен плурализъм и др. Писани в годините на прехода, текстовете поставят тези опозиции в чисто български дискурс като предлагат нов анализ на проблеми, вълнуващи и определящи нашето общество като авторитаризъм, корупция, досиета, демокрация.


В този смисъл сборникът е предназначен за сравнително широк кръг читатели с интерес към политическата, философска и медийна тематика като преподаватели, студенти, журналисти, юристи, политически и медийни анализатори, както и за всеки, отворен за една нова гледна точка относно процеси, митологеми и идеологии на българската битийност.

bottom of page